Announcement

CHINESE-AUSTRIAN-EU SUMMER SCHOOL 2021 ONLINE

Sehr geehrte Damen und Herren, liebe Professorinnen und Professoren, liebe Kolleginnen und Kollegen, liebe Studierende, liebe Freunde!

Die Anmeldung für die Chinese-Austrian-EU Summer School 2021 Online hat begonnen!

Erleben Sie Ihr Sommerabenteuer gemeinsam mit uns auf einer virtuellen Reise durch Europa!

Anmeldefrist: 01.05.2021 / Für PLUS Studendierende wurde die Frist auf 31.05.2021 verlängert!

Kosten: EUR 500,-

Dauer: 12.07.2021 – 06.08.2021

Ort: Webex (Online)

Besonderheit:

Zum ersten Mal werden ALLE Länder der EU thematisch miteinbezogen!

Themen:

• Geschichte, Politik und Philosophie
  • Länder- und kulturspezifische Themen: Kunstgeschichte, Musik, Literatur und Volkstraditionen
  • Wirtschaft einschließlich der Beziehung des jeweiligen Landes zu China

Für detaillierte Informationen und die Anmeldung klicken Sie bitte auf den folgenden Link:

Announcement

2021年云端 中国–奥地利–欧盟 暑期学校

暑期学校广告

尊敬的女士们、先生们,亲爱的老师们、同学们和中国中心的朋友们!

2021年云端 “中国-奥地利-欧盟”暑期学校报名啦!

让我们一起相约,来一场穿越欧洲的云端之旅吧!

报名截止日期:15.04.2021

暑期学校开课时间:12.07.2021 – 06.08.2021

地点:Webex

主题&范围:

首次包括欧盟所有国家!

课程主题:

• 历史、政治、哲学
  • 国家和文化专题:艺术史、音乐、文学 和民间传统
  • 经济,包括各国与中国的渊源

具体详情请点击以下附件!

Announcement_final

CHINESE-AUSTRIAN-EU SUMMER SCHOOL 2021 ONLINE

Honorable Presidents, Professors and Directors, Dear Colleagues, Dear Students, Dear Friends!

As we can see and hear in the media, the world-wide situation regarding COVID-19 is still not under control. Exit restrictions and bans shape our everyday lives.
Due the aforementioned reasons, and for the safety of the prospective participants of the Chinese-Austrian-EU Summer School 2021, we are unfortunately forced to break our tradition of holding the Chinese-Austrian-EU Summer School for students from our Chinese partner universities and our dear friends on place in Europe and have therefore decided to offer an ONLINE version of the Chinese-Austrian-EU Summer School.
Details and Information on the planned ONLINE Chinese-Austrian-EU Summer School 2021 will soon be posted. We are looking forward, with hope and determination in our hearts to continuing our cooperation and friendship also via the ONLINE mode of the Summer School.
My team and I are very much looking forward to continuing our friendship and cooperation and to accompanying you in your quest for getting to know the European Union better in the years to come – this year, as an exception, for the first time in an ONLINE mode.
If you have any questions left, please feel free to write me or my assistant Adis Šerifović ().
Yours sincerely,

Judith Suchanek
Director
Chinese Studies Center

2021年云端  中国 – 奥地利 – 欧盟  暑期学校

尊敬的女士们、先生们,亲爱的老师们、同学们和中国中心的朋友们!

正如我们从媒体了解的那样,新冠的全球形势仍未得到有效控制。我们的日常生活也深受出行限制和禁令的影响,欧洲某些国家,疫情形势依然严峻。
基于以上原因,为确保参加暑期学校学生的安全,我们今年不得不打破常规,2021年“中国 – 奥地利 – 欧盟”暑期学校将以云端形式,与来自中国合作高校的学生和欧洲的朋友们见面。
我们将尽快发布有关2021年云端“ 中国 – 奥地利 – 欧盟”暑期学校的详细信息。非常期待今年能以云端暑期学校为载体,继续我们的合作,深化我们的友谊。
我和我的团队非常期待继续与您真诚合作,友谊长存,并希望今年有机会通过特殊的云端形式,和您一起“走进欧洲”
如果您有任何疑问,欢迎您随时联系我或我的同事 Adis Šerifović()。